Eindelijk! De galeries en musea zijn weer open! Ik liep in Utrecht binnen bij KuuB. Bijna alle kunst krijgt een boost in de prachtige gewelven van deze witte, sfeervolle tentoonstellingsruimte. Deze keer is er de tentoonstelling Fragments of a landscape van de Utrechtse schilder Lou Vos. Lou maakt abstract werk gebaseerd op het landschap. Ze reist graag en komt graag in de natuur. Daar wordt ze altijd naar de details getrokken zoals ze vertelt in het filmpje dat draait in de galerie. Ze raakt gefascineerd door een mooie bladnerf, een boomwortel of schors. In haar werk heeft ze het concrete landschappelijke element van een horizon los gelaten. Eigenlijk nog niet helemaal want haar doeken worden vaak verdeeld in twee helften door een verticale lijn. In de verf laat ze de kracht en het robuuste van de natuur zien en anderzijds de kwetsbaarheid. Deze meer fragiele kant van de natuur toont zich in krassen en inkervingen in de verf. Zo loont het de moeite haar doeken van dichtbij te bekijken.

Haar kleuren zijn vergrijsde tinten met zwart als accentkleur en soms felle tinten zoals groen, geel en oranje. Meestal geschilderd in de onderlagen en subtiel doorschijnend in de bovenlaag. Maar Lou schrikt ook niet terug voor knalgeel of feloranje en ook die verrassingen kom je tegen in de natuur en het landschap. Meestal pakt de kunstenaar groots uit op doeken van een zekere afmeting. Sinds kort schildert ze ook landschapsfragmenten op doekjes van 30 x 30. Deze zijn in blokken van 70 stuks op de vloer geschikt op een podium. Het zijn autonome werken maar verwijzen ook naar de grote doeken aan de muur. Zo gaat het werk onderling een dialoog aan. Ook de tuin met openstaande deuren in de zomer werkt mee waardoor de natuur en het groen naar binnen komen. Een totaalbeleving en een echte aanrader deze zomertentoonstelling!

Fragments of a landscape van Lou Vos is nog te zien t/m 25 juli van do t/m zon vanaf 13.00-18.00 uur in de ruimte voor kunst en cultuur KuuB, Pieterstraat 3 Utrecht.

Naast KuuB kun je in Utrecht ook op deze plekken terecht voor kunst, Centraal Museum(Voices of Fashion), Morren Galleries, Galerie Rob RademakerGalerie Sanaa (niet-westerse kunst) Kunstliefde (jonge kunstfotografen) en loop eens binnen bij galerie Niek Waterbolk in de Schoutenstraat. Elke week zie je hier wisselende (groeps) exposities met werk van jonge of oudere kunstenaars.